Tatvan Belediyesi ile ilgili dün yazdığım ve yolsuzluk yapıldığını iddia ettiğim haberime karşı Tatvan Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

https://x.com/tatvanbld/stat/tatvanbld/status/1826295949469356510…

Bugüne kadar yaptığım hiçbir yolsuzluk haberinde iddiaların odağındaki isimler çıkıp "Evet biz yolsuzluk yaptık." demediler.

İlk defa bir belediye bunu kendi eliyle, tevil yoluyla ikrar ediyor.

Alakasız ve eski bir sürü belge paylaşıp belgeleriyle açıkladıklarını iddia ediyorlar yalnız ben bunları zaten haberimde yazmıştım.

Son mecliste alınan kararı da yazmıştım ancak nedense belediye son meclis kararını paylaşmamış.

Temel soru şu;

Görüşmeler devam ederken, araziyi satın alan şahısla ilginiz ne?

Belediye açıklamasında şahısla hiçbir alakaları olmadığını iddia ediyor.

Ancak aşağıdaki görsele bakın, arazi sahibi Ali Yalçınkaya herkese açık yere yazdığı yorumunda "Akrabası olan şahısla anlaştık" diyor.

Aradım arsa sahipleriyle görüştüm ve kamuoyuyla paylaşabilir miyim diye sordum, "Her yerde şahitlik yapmaya hazırız." dediler.

Olay tam da anlattığım gibi oluyor.

Arazi sahipleri önceki dönem de bu dönem de sorun yaşadılar.

En son Mümin Erol kendilerine belediyenin nakit parası olmadığı için takas teklifinde bulundu, teklif edilen yerler sit alanı içinde olduğu için arazi sahipleri satmak istediklerini söylediler.

Arazi sahibinin beyanına göre "Biz takas istemiyoruz arsayı parasıyla alın dedik, Mümin Erol bizim paramız yok ama alabilecek bir arkadaş var ona satın dedi. Sonra bizi bir araya getirdi ve biz arsamızı ona sattık paramızı ondan aldık. Mümin Erol sattığımız şahsın akrabası olduğunu bize söylemedi sadece biz alamıyoruz alacak arkadaş var ona satın dedi bizi bir araya getirdi." diyor.

Bu yeterli değil mi?

Belediye açıklamada "Yaratılmaya çalışılan algıların bertarafı için takasa konu taşınmazlar ihaleyle satılarak yeni alıcıya bedeli ödenmek suretiyle de kamulaştırma işlemi tamamlanabilir." diyor.

Neden daha önce bunu yapmadınız da konu gündeme gelince yapıyorsunuz?

Sorunlu bir arazi, hiç tanımadığınızı ve ilişkili olmadığınızı iddia ettiğiniz bir şahıs tarafından alınıyor ve siz o şahısla hiç görüşmeden "Tamamdır kamulaştırdık hadi çalışma yapalım." dediniz ve çalışma mı yaptınız?

Anlaşamazsanız ne olacak?

Hiçbir temasınız yoksa neden anlaşabileceğinize bu kadar eminsiniz?

Araziyi ilgili şahsa siz aldırdınız, alır almaz "kamulaştırdık" dediniz ki geri dönüşü olmasın, şimdi açığa çıkınca satar parasını veririz diyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bu bir suçüstü halidir.

Bir belediye başkanı ortağı, akrabası, arkadaşı ya da her nesi ise ilişkili olduğu bir şahsa belediyenin sorunlu olduğu vatandaş arazisini aldırıyor, hiçbir görüşme yapmadığını iddia ederek üzerinde çalışmaya başlıyor, sonra sorunu çözeceğiz diyorsa, bu bir organizasyona işarettir ve bunun adı yolsuzluktur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.